Var inte panik! Hur extern kommunikation kan hjälpa till att stärka relationer

När vi gifter oss drömmer var och en om ett lyckligt familjeliv fylld med kärlek. Och de tänker inte ens på att allt kan gå enligt ett annat scenario..

Få medger tankar om förräderi. Nygifta är säkra: trots statistiken, den negativa upplevelsen av vänner och olika omständigheter kommer allt att vara annorlunda för dem. Men tänk om det hände? Är det möjligt i en så svår situation att förlåta en partner och återuppta relationer på en ny nivå? Psykolog Natalia Draga kommer att berätta om det.

Känslor du inte kan dölja

Nyheten om förräderi slår ofta som en bult från det blå. Speciellt i unga familjer, eftersom makarna ännu inte har stött på sådana situationer och helt enkelt inte märker de alarmerande signalerna om att allt är långt ifrån molnfritt. Konsekvenserna av en sådan handling för relationerna är mycket sorgliga – det här är förlusten av förtroende och sammanbrottet av förhoppningar om en gemensam framtid och förlusten av stabilitet och en känsla av säkerhet..

Fusk är ett verkligt trauma, jämförbart i svårighetsgrad med en flygolycka. Men om de oemotståndliga naturkrafterna eller främlingarnas vårdslöshet har skulden för flygplanets nedbrytning, förråder den närmaste personen som svor att älska och skydda, för att vara ärlig och ädel i förhållande till hans halv.

Tyvärr tillämpas inte uppförandebestämmelserna på vigselbeviset om den utvalda är otrogen. Och förgäves, för det är mycket svårt att klara av situationen på egen hand! Efter att ha blivit offer för förräderi är en person chockad under en tid från det som hände. Sedan kommer det andra steget – känslor manifesteras, deras bredaste utbud: från ilska och ångest, till rädsla eller till och med skuld..

Naturligtvis är fusk svårt att uppfatta på ett positivt sätt, så för vissa par betyder det slutet på familjelivet. Som regel kan den skadade inte förlåta brottet, och en serie skandaler och anspråk mot den skyldige förstör den redan skakiga alliansen.

Men ofta för de familjer som har lyckats komma ut ur en sådan svår situation blir svek det starkaste motivet att analysera förhållandet och ta dem till en ny nivå..

Vad ska jag göra först

Det första du ska göra efter att ha lärt dig om otrohet är att ta hand om dig själv! Nu är det definitivt inte dags att reda ut saker och ännu mer att fatta viktiga beslut. Du bör inte försöka vara stark och hålla tillbaka dina känslor. Du kan kontakta en specialist för att hjälpa dig att hantera en lavin av känslor och snabbt bli av med negativa upplevelser. Och först efter att ha återhämtat sig från slaget kan du ta ett balanserat tillvägagångssätt för frågan om hur man ska leva vidare.

Då bör du överväga fördelarna och nackdelarna med förhållandet. Och om skilsmässa inte är i dina planer, återlämna förrädaren till familjen.

Få människor vet om detta, men fusk är alltid en indikator på problem i familjesystemet. Därför är din uppgift att analysera förhållandet och försöka förstå vad som kan ha orsakat otrohet. Det är viktigt här att vara ärlig mot dig själv, men samtidigt inte tänka för mycket och inte blåsa upp obetydliga detaljer..

Fusk undergräver kraftigt självkänslan, så du måste fokusera på att höja den på alla möjliga sätt. En bildförändring, idrott, en ny garderob och uppmärksamhet från det motsatta könet är vad läkaren beställde. Du bör inte hämnas på din partner med en ömsesidig äktenskapsbrott, följderna kan vara oförutsägbara.

“Kom ihåg – du ska inte bara skylla dig själv för vad som hände! Båda sidor är alltid skyldiga till förräderi. Delta inte i självflagellering och låt inte bara ett misstag avgöra hela ditt framtida öde! ” – råder Natalia Draga.

Hur man hanterar en förrädare

På ett eller annat sätt, men du måste prata med din hälft, och det är viktigt att detta är en dialog, inte en monolog. Försök att lugna dig och kontrollera dig själv. Berätta för dem att du känner till din partners fusk och be honom att inte ursäkta eller ljuga. Berätta sedan om smärtan han orsakade dig med sin handling: här är det viktigt att inte glida in i anklagelser utan att prata uteslutande om dina känslor. Fråga vad som orsakade sveket, vad som inte passar din make i ditt förhållande och lyssna på svaret.

I sin tur, förmedla honom tanken att han kommer att förlora sin familj om hans förhållande på sidan inte slutar. Och om situationen upprepas kommer målet att sluta i skilsmässa utan att prata (du borde verkligen vara redo att lämna om din partner inte uppfyller din begäran).

Efter det, ge honom tid att tänka och fatta ett beslut..

Om du till slut kom till idén att rädda äktenskapet och uppriktigt förlät din andra hälft, så i framtiden måste du hålla dig själv i handen och inte ge efter för önskan att påminna dig om händelsen, uttrycka tillrättavisning eller kräva att gottgöra. Fokusera inte på vad som redan har hänt och gått, utan på hur man kan bygga upp en stark familj igen.

Många par får hjälp genom att utföra några ritualer om förhållandet. Det kan vara en andra smekmånad eller en symbolisk vigsel.

Fusk är alltid ett svårt test. Och för att fatta rätt beslut och klara av situationen med värdighet bör tålamod, lugn och hopp på det bästa bli dina allierade. Var inte rädd för att söka stöd och hjälp från nära och kära eller en psykolog, men ta alltid ett beslut som berättar ditt eget hjärta.!