4 preventivmedel för de som är för upptagen

Hur planerar jag en graviditet och inte äventyrar din hälsa? De mest populära sätten att förhindra oönskade graviditeter och rekommendationer för att upprätthålla kvinnors hälsa – i vår recension.

Idag blir begreppet ”oönskad graviditet” snabbt föråldrat, eftersom det innebär en olycka: du ville inte ha det, men barnet kommer att vara det. Tack vare modern preventivmedel kan graviditet planeras. Som ett resultat kommer barnet bara att dyka upp i familjen när du själv vill ha det och ett positivt graviditetstestresultat ger bara glädje. Hur man väljer den metod för skydd som är rätt för dig, om din hälsa kommer att drabbas av preventivmedel?

# 1 Barriärmiljö

Enligt WHO skyddar kondomer pålitligt mot oönskade graviditeter i 98% av fallen. Samtidigt kommer ingen att ge dig en garanti för att ditt ärende inte kommer att ingå i de ökända 2% av undantagen. ”Ett stort plus med denna metod är att förebygga infektion med sexuellt överförbara sjukdomar. Det här är en bra preventivmetod, men inte alltid bekväm för ett par: kondomer är sällsynta, men de går sönder, de glömmas oftare, de kan minska intensiteten i känslor under samlag, säger Daria Doletskaya, doktor, gynekolog. Ju längre och mer förtroende en kvinna har till sin partner, desto lägre är sannolikheten för att paret använder kondom för att skydda sig från oönskad graviditet, så det är vettigt att titta på andra alternativ.

# 2 För de mest bestämda

Hormonala implantat och injektioner ger 90-99% skydd, men endast de vågaste använder denna metod. Det fungerar så här: en läkare sätter in ett hormonellt implantat utan östrogen under huden och i flera år släpper det ut gestagen i kroppen i dosering, vilket skyddar mot graviditet. Injektionen, som verkar på kvinnokroppen på liknande sätt, administreras intramuskulärt varje månad eller var tredje månad. I vilket fall som helst kräver denna metod ett individuellt tillvägagångssätt, så endast en specialist kan ordinera det..

# 3 Skydd inifrån

Den intrauterina enheten (IUD) är en ganska populär och krävd preventivmetod på grund av dess höga skyddsnivå – 98-99%. En koppar- eller silverspole i kroppen kan dock orsaka att din kropp fungerar felaktigt. ”Det finns hormoninnehållande intrauterina enheter som inte framkallar livmoderblödning och skyddar endometrium från överväxt. Sådana spolar används för att behandla vissa sjukdomar, såsom endometrios och livmoderfibrer. Men de har också nackdelar: för många kvinnor, mot bakgrund av deras intag, blir kritiska dagar sällsynta och oregelbundna, intermenstruella blödningar oroar, ”varnar Daria Vladimirovna.

# 4 Hjälp kroppen

”Gynekologer rekommenderar preventivmedel i form av piller till kvinnor oftast – det är bekvämt och ger verkligen en 100% garanti mot oönskade konsekvenser. För att ta läkemedlet inte att orsaka effekten av trombos är det nödvändigt att välja ett botemedel endast på rekommendation av en gynekolog, som kommer att ta hänsyn till individuella hälsoindikationer. För att förhindra trombos används vanligen folsyra och dess derivat, folater. En kvinna som tar hormonella preventivmedel är ofta så orolig för att inte gå upp i vikt att hennes dåliga kost inte alltid täcker hennes dagliga behov av vitaminer och mineraler. Det är här multivitaminpreparat kommer till vårt hjälp. Förutom hormonella preventivmedel ordineras ofta Duovit för kvinnor – ett vitaminpreparat med utmärkt biotillgänglighet, skapat speciellt för kvinnor. Denna taktik är motiverad – trots allt är det inte mindre viktigt att behålla hälsan än att behandla sjukdomen. Den balanserade sammansättningen av vitaminkomplexet ”Duovit för kvinnor” tillåter inte bara att fylla bristen på B-vitaminer (inklusive folsyra) utan hjälper också en kvinna att ta hand om sin skönhet. Sammansättningen av ”Duovit” gör att du kan ge huden allt som behövs för att förebygga inflammation, talgkörtlarnas hälsa och hårsäckarna. Och viktigast av allt får det hematopoietiska systemet de nödvändiga substanserna för att förhindra trombos, förklarar Daria Vladimirovna Doletskaya..