Är svartsjuka inte en last?

”Svartsjuk betyder kärlek!” Annars tror många att det inte finns någon sann kärlek eller passion. Psykologer håller med om detta, men varnar: det finns ett kroniskt Othello-syndrom. Det är en destruktiv känsla av besittning som gör det svårt att njuta av livet. Det bränner gradvis ut kärlek från ett förhållande med en älskad. Hur man kan bli av med farliga anfall, sa StarHit till stjärnorna.

1. Älska dig själv

”Många tror att svartsjuka människor måste vara ägare av naturen, men jag tror att svartsjuka är inneboende i alla människor som är osäkra”, säger Masha Malinovskaya. – När människor blir kär börjar de oroa sig för relationen, jämföra sig ständigt med andra. I den här situationen måste du vara uppmärksam på dina fördelar och älska dig själv! Känslan av svartsjuka med hög självkänsla och självförtroende kommer att avta i bakgrunden ”.

2. Kom ihåg förtroende

Enligt mormors berättelser Sergey Bezrukov, hans fru Irina ganska avundsjuk och tycker inte om det när han filmar med nakna skönheter. Under Sergeis arbete i filmen ”Butterfly Kiss” slutade Irina, efter att ha spelat flera intima scener, komma till sin man – det var inte lätt att se filmpartners passionerade kyssar. Men en känsla av förtroende och självkontroll gjorde det möjligt för henne att undertrycka rykten om en förestående skilsmässa: Bezrukov är fortfarande ett av de ljusaste och starkaste paren i rysk film..

3. Kom ihåg att svartsjuka förstör dig själv.

”Många anser att svartsjuka är en manifestation av kärlek, men det är inte så”, är jag säker Alexa. – Enligt min mening leder svartsjuka till förlust av kärlek cialis apotek. En gång en psykolog som jag kände delade med mig ett recept för att hantera svartsjuka: försök att mentalt återvända till det förflutna där du var föremål för någons svartsjuka och klippa dessa avsnitt som bitar av videoband. Kom sedan ihåg alla tillfällen när du själv var avundsjuk. Samla den negativa energi som ackumulerats i dessa ögonblick och förvandla den till din dubbel, som om du mentalt delar dig själv i två – till en kärleksfull person och en svartsjuk person. Försök att förvisa den här mörka sidan från dig själv. ”.

4. Tänk på framtiden

”Innan du arrangerar avundsjuka, tänk på att det allvarligt kan förolämpa din älskade”, rekommenderar psykoterapeut Lyudmila Yudina. I en intervju Vanessa Paradis upprepar att ett långt äktenskap med Johnny Depp är mycket skyldig det faktum att paret värderar harmoniska förhållanden mycket och försöker öka lycka och inte förstöra det med övergående oenighet.

5. Sätt dig själv på hans plats

”Innan du attackerar en partner med anklagelser, försök att föreställa dig själv i hans ställe – kanske efter det kommer många saker att bli tydligare och stolthet – mindre sårade”, säger interpersonell psykolog Simon Miles. ”Varje gång efter inspelningen av en annan uppriktig video Beyonce Jag tror att vi kommer att bråka med smedare. Men när jag kommer ihåg hur mina videor gick förra veckan förstår jag att jag förbereder mig för gräl förgäves, skrattar hennes man, rapparen Jay Z.

6. Försök att inte se fångsten i allt

”Leta inte efter skäl för svartsjuka där det inte finns några. Sluta först med självhypnos. Då kommer den älskade också att försöka reducera sådana situationer till ett minimum, säger psykolog Vasily Sytin. Bästa illustration – berättelse Pamela Anderson. Hennes man, Rick Solomon, var avundsjuk över bagateller och skandaliserade över det faktum att Pam arbetade som assistent för trollkarl Chris Angel. Först blev blondinen arg och ansökte om skilsmässa och ändrade sig sedan och övergav ett yrke som var farligt för äktenskapslivet.

7. Glöm inte ditt sinne för humor

”Jag kan inte säga att fans får min fru att vara avundsjuk, hon förstår att kommunicera med dem är en del av mitt jobb, och hon närmar sig det med humor,” säger hon. Alexander Malinin. – Det var en rolig historia när Emma och jag jämförde brev med mig och min son Nikita. En gång klagade han till och med: ”Pappa, vad skriver vuxna tjejer till dig, men alla mina barn är som jag!” Så min son är mer benägna att vara avundsjuk på mina fans än min älskade! ”

8. Handla på principen ”slå ut kil för kil”

”Om jag är överväldigad av svartsjuka på någon, tar jag den här känslan och mannen ombord – jag börjar flirta med sex andra, så att han själv är avundsjuk på mig! – aktier Oksana Robski. – Jag tror att det här är det mest effektiva sättet att bli av med svartsjuka. Men i mitt liv är människor oftare avundsjuka på mig och inte tvärtom. Svartsjuka människor har tagit med och fortsätter att ta med många obehagliga känslor. Men den mest fruktansvärda graden av denna känsla är när en man börjar gråta av förtvivlan! ”

Lär dig sätta en punkt

9. ”Om din partner avsiktligt gör dig orolig, kommer detta förhållande förr eller senare att leda till ett uppbrott”, säger psykolog Martin Wayne.

Jennifer Lopez minns fortfarande hur Pissa Diddy fick henne att bli galen av svartsjuka: ”Han sa att han skulle gå till klubben ett par timmar och återvände inte förrän på morgonen. Det var första gången jag träffade någon som inte var trogen. Jag var tvungen att räkna ut om jag ville stanna hemma med barnen i tio år, oroande var han vandrar. Som ett resultat hittade jag styrka och gjorde slut på vår romantik ”.

10. Ändra svartsjuka för nyfikenhet

”Det är bättre att verka alltför nyfiken än avundsjuk. Genom att trakassera en man med alla möjliga frågor tröttnar du på honom så mycket att han nästa gång föredrar att komma tillbaka tidigt, svara på ditt samtal och inte glömma den planerade resan till din favoritbalett, bara för att inte ge dig ytterligare en anledning till utmattande frågor, ”delar sin visdom Sophia Loren.